Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Επιτέλους, η κυβέρνηση αντιστέκεται! (Στην Eurovision)

Rate this posting:
Στα χρόνια της «ευημερίας», το έθνος ξεκινούσε να ασχολείται με την Γιουροβίζιον από τον Νοέμβριο. Και φέτος η Γιουροβίζιον είναι θέμα της επικαιρότητας από τον Νοέμβριο, αν και η χώρα έχει χρεοκοπήσει. Αυτή τη φορά, το θέμα δεν είναι ποιος θα πάει στη Γιουροβίζιον αλλά αν θα πάει. 



Αν προσπαθήσεις να βρεις κάτι κοινό που να «δένει» τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μυαλό σου θα πάει αμέσως στο ευρώ.

Και μετά το ευρώ;

Ας είμαστε ειλικρινείς, μετά το ευρώ, αυτό που «ενώνει» εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη είναι η Γιουροβίζιον.

Θα ήταν πολύ ωραία να ένωναν τους Ευρωπαίους πολίτες οι μεγάλοι ποιητές, συγγραφείς, συνθέτες, μουσικοί και κινηματογραφιστές της Ευρώπης αλλά η μαύρη αλήθεια είναι πως μόνο η Γιουροβίζιον μας ενώνει – έστω και για τρεις ώρες. Και ενώνει και τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών που δεν έχουν ευρώ.

Η Γιουροβίζιον υπήρχε πριν το ευρώ και μάλλον θα υπάρχει και μετά το ευρώ.

Ίσως, η Γιουροβίζιον να αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την παρακμή της Ευρώπης αλλά δεν παύει να είναι το τηλεοπτικό και καλλιτεχνικό γεγονός που τραβάει την προσοχή τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Φέτος, υπάρχει η σκέψη να μην συμμετάσχει η Ελλάδα στην Γιουροβίζιον, για να μην προκληθεί, λέει, το λαϊκό αίσθημα – ότι δηλαδή οι Έλληνες πεινάνε και η ΕΡΤ πληρώνει για την Γιουροβίζιον με τα λεφτά των Ελλήνων.

Πέρα από το ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Γιουροβίζιον πληρώνεται από χορηγούς και η ΕΡΤ έχει μεγάλα έσοδα από την προβολή του διαγωνισμού –που καλύπτουν τα όποια έξοδα-, είναι γελοίο να θεωρείται πρόκληση η συμμετοχή στην Γιουροβίζιον.

Όλοι είναι στις θέσεις που ήταν πριν την χρεοκοπία της χώρας –πολιτικοί, εφοπλιστές, καναλάρχες, μεγαλοεκδότες, τηλεδημοσιογράφοι και άλλα λαμόγια-, συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια και θεωρείται πρόκληση η συμμετοχή της Ελλάδας στην Γιουροβίζιον.

Απίστευτη υποκρισία. Και βλακεία. Θαυμάστε την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

«Η ΕΡΤ οφείλει να μην λάβει μέρος στη διοργάνωση της Eurovision. Αυτό θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς τους πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου, ότι ο Ελληνικός λαός απέχει από διοργανώσεις επιδεικτικής χλιδής».

Η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει στην κυβέρνηση, έχει ψηφίσει τα πάντα, δεν έθεσε καν θέμα απονομής δικαιοσύνης για την χρεοκοπία της χώρας, χθες καταψήφισε στην Βουλή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο και θεωρεί ότι η ΕΡΤ δεν πρέπει να λάβει μέρος στην Γιουροβίζιον επειδή «αυτό θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς τους πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου, ότι ο Ελληνικός λαός απέχει από διοργανώσεις επιδεικτικής χλιδής».

Πάντως, ο ελληνικός λαός έστειλε σε όλη την Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα της μαλακίας που τον δέρνει, όταν έστειλε τη ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.

Επίσης, έχουν μεγάλη αγωνία οι πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου για το αν θα συμμετάσχει η Ελλάδα στην Γιουροβίζιον. Με αυτόν τον καημό κοιμούνται και ξυπνάνε.

Οι ορντινάντσες της οικονομικής ελίτ είναι έξαλλες με την Γιουροβίζιον.

Κάποιος να πει στη ΔΗΜΑΡ πως δεν συμμετείχε ποτέ ο ελληνικός λαός στην Γιουροβίζιον. Ο ελληνικός λαός ήταν με το σώβρακο στον καναπέ και έβλεπε διάφορους σαχλαμάρες να χοροπηδάνε. Ανάμεσά τους και ο δικός μας σαχλαμάρας.

Δεν είναι επιδεικτική χλιδή να τρως σουβλάκια με την παρέα σου στο σπίτι σου και να βλέπεις τηλεόραση.

Προφανώς, η ΔΗΜΑΡ έχει την εντύπωση πως, αν δεν συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, ο «ελληνικός λαός» θα πάει εκείνο το βράδυ μαζικά να ακούσει ορχήστρες κλασικής μουσικής.

Κούνια που σας κούναγε. Θα δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης της Γιουροβίζιον και θα σας φύγει το καφάσι.

Εκτός αν απαγορεύσετε και τη μετάδοση της Γιουροβίζιον. Να ζητήσει η ΔΗΜΑΡ να μην μεταδοθεί η Γιουροβίζιον από την ΕΡΤ και να δείξουν κάνα τούρκικο σίριαλ.

Όπα, τούρκικο σίριαλ; Ποια είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ για τα τούρκικα σίριαλ; Να τοποθετηθεί αμέσως ο Φώτης Κουβέλης, ο «σοβαρός πολιτικός» που είναι σαν κάπελας που τα έχει τσούξει.

Υπάρχει επιδεικτική χλιδή στα τούρκικα σίριαλ. Να κάτι σπιταρόνες και κάτι σαλονάρες! Τι κάνει η ΔΗΜΑΡ; Τι περιμένει; Κολάζονται οι Έλληνες με τις πολυτέλειες των Τουρκαλάδων.

Εκτός από τη ΔΗΜΑΡ, αρνητικός στο ενδεχόμενο συμμετοχής στην Γιουροβίζιον φέρεται να είναι και ο Αντώνης Σαμαράς. Έτσι διαρρέουν κύκλοι του Μαξίμου. Τι μυστηριώδες.

Ο πολιτικός-κωλοτούμπα, ο ό,τι να ‘ναι, ο ορισμός του ξεφτίλα, ο πολιτικός που μερικά χρόνια πριν θα στριμωχνόταν δίπλα στο κάθε ξέκωλο που συμμετείχε στην Γιουροβίζιον για να βγει φωτογραφία δεν θέλει να πάει η Ελλάδα στην Γιουροβίζιον.

Επιτέλους, ο Αντώνης Σαμαράς και η ΔΗΜΑΡ αντιστέκονται σθεναρά και πατριωτικά απέναντι στις διαταγές των ισχυρών της Ευρώπης .

Αντιστέκονται στην Γιουροβίζιον.

Ο Βενιζέλος γιατί δεν έχει πάρει ακόμα θέση;

Πιο γελοίος πεθαίνεις. Αλλά αυτοί είναι ήδη νεκροί. Ακόμα πιο νεκροί είναι αυτοί που τους ψήφισαν.

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου