Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Αντώνης...

Rate this posting:
Σοβαρότητα, Ειλικρίνεια, Συνέπεια.
Αντώνης Σαμαράς. Η μόνη ελπίδα για τον τόπο.

Φίλτατε αναγνώστη μπριζολολιγούρη, ανθυποσυνταξιούχε ταλαίπωρε και μισθοπετσοκομμένε πάλαι ποτέ χαχόλε παλαμοκρούστη, υπάρχει ελπίς. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιον ότι ευρέθη ο καταλληλότερος των καταλλήλων, ο αποτελεσματικότερος των αποτελεσματικών και – πρωτίστως – ο συνεπέστερος των συνεπών δια να οδηγήσει το έθνος ημών το ανάδελφον σε λιμένα ασφαλή, απάνεμο και ειρηνικόν. Θα βγούμε από το τούνελ σύντροφε. Τώρα, πώς θα βγούμε από τούνελ και θα πιάσουμε λιμάνι, αυτό είναι μια άλλη ιστορία αδελφέ καναλοβαρεμένε τε εγκεφαλοβομβαρδισμένε φορόπληκτε ευρωλιγούρη, η οποία προσωπικώς δε με απασχολεί τεμάχιον, καθόσον έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη  στον Αντώνιο το σοβαρό και συνεπή ηγέτη του έθνους. Κάτι θα σκαρφιστεί και θα τα καταφέρει. Τελεία.

Σήμερον ο Αντώνιος αναγκάζεται να λάβει πολλά και σκληρά μέτρα οικονομικής υφής και χαρακτήρος σύντροφε. Είναι αληθές ότι τα μέτρα τούτα είναι σκληρά, πλην όμως είναι αναγκαία και ως εκ τούτου θα τα λάβει ο κόσμος να χαλάσει. Αυτή φίλτατε είναι η ορθή πολιτική στάση του ηγέτη του υπευθύνου, όστις θα παραβλέψει το κόστος το πολιτικό, προκειμένου να φορτώσει – δια το κοινό καλό πάντοτε – το κόστος το οικονομικό και το αβάσταχτο στους ώμους των καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Ομιλώ ξεκάθαρα για κάτι παλιολομόγια του κερατά που λαμβάνουν εξακόσια ολόκληρα γιούρος οι παλιοκανάγιες για σύνταξη, τη στιγμή που πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τρύπια τσέπη τους, ελέω του εθνοσωτηρίου ΕΟΠΥΥ και του παναχράντου και πανοσίου Ανδρέα και μολαταύτα επιμένουν να ζουν οι αχρείοι που κακό ψόφο να ‘χουνε…

Αυτός είναι ο Αντώνης σύντροφε, συνεπής και υπεύθυνος. Όχι σαν εκείνο το ρεμάλι της κοινωνίας (μου διαφεύγει το όνομά του προς στιγμήν…) που το έπαιζε αντιμνημονιακός μέχρι θανάτου και δήλωνε ανερυθρίαστα και άνευ συνειδήσεως ότι «Δε θα συναινέσει στο λάθος» επειδή ο πρώην εθνοσωτήρας και μεγάλος αδικημένος της ιστορίας Γεώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα, ελάμβανε μέτρα 3 – 4 δις γιούρος και θα λείπανε λέει από την αγορά και θα οδηγούμεθα σε ύφεση και μεγαλύτερο χρέος… Εκτός κι αν εκείνος ο ανεκδιήγητος τότε αρχηγός της αντιπολιτεύσεως ούτως ειπείν και τρόπον τινά έσκουζε τοιουτοτρόπως επειδή τα δίς ήτανε τότες 3 με 4 και όχι 13 με 18 που λαμβάνονται σήμερις, οπότε και τα παίρνω όλα πίσω και μακριά από μένα τέτοιοι χαρακτηρισμοί.

Ο Αντώνης είναι γνώστης της επιστήμης της οικονομικής αδελφέ μπαϊλντισμένε και τζατζικολάγνε φορόπληκτε. Ξέρει ότι χωρίς να ληφθούν τα μέτρα, το χρέος δεν πρόκειται ποτέ να μειωθεί. Όχι σαν τον άλλον τον λαοπλάνο ολκής και πολιτικό καραγκιόζη, που τόλμησε από το μέγαρο του Ζάππα να ξεστομίσει την κοτσάνα ότι «θα εξαφανίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες». Άλλο πάλι και τούτο. Πώς να εξαφανιστεί ολόκληρο έλλειμμα σε 18 μήνες βρε… (πάλι ξεχνάω το όνομα του παπαρολόγου τούτου, αλλά πού θα μου πάει θα το θυμηθώ) … παλιοψευταράκο; Εδώ έχουνε περάσει κοντά σαράντα χρόνια και δε μπορέσαμε να εξαφανίσουμε τους Τραγάκηδες και τους Πολύδωρες, θα τα καταφέρουμε με το έλλειμμα; Μπα σε καλό σου, μ’ έκανες και γέλασα το δύστυχή. Να ήτανε περίσσευμα, μάλιστα. Να σε πιστέψω. Όχι σε 18 μήνες, αλλά σε 18 μέρες να μου έλεγες ότι μπορείς να το εξαφανίσεις, να το παίξω και στοίχημα. Αλλά έλλειμμα; Τελικά μόνο ο Αντώνης είναι σοβαρός και υπέυθυνος. Μεγάλη τύχη για τον τόπο που τον έχουμε.

Επίσης πρέπει να αναγνωρισθεί από εχθρούς και φίλους ότι ο Αντώνης είναι ανθρωπος βολικός και συνεργάσιμος. Μπορεί να βγάλει άκρη με τους επιδόξους εθνοσωτήρες δανειστές ημών, τους αγίους τουτούς νοματαίους, που ο Θεός τους έστειλε και θα μας ξανασώσουν (όσοι απομείναμε τέλος πάντων). Ξέρει το καλό της πατρίδος και δουλεύει γι’ αυτό. Ξέρει να κάνει μια υπόκλιση της προκοπής ρε παιδί μου. Όταν είναι να σκύψει, σκύβει.
Όχι σαν εκείνο τον τυχάρπαστο τον μάγκα τον ανέξοδο, που του λέγανε ένα χαρτί να υπογράψει, κι εκείνος είχε μουλαρώσει και είχε ζαλίσει την ανθρωπότητα με τα ναζάκια του… Και «δε θέλω», και «καλέ, δε με πιστεύετε;» και «είμαστε μεγάλοι ανθρώποι, τι τις θέλετε τις υπογραφές;» και κάθε βράδυ στα κανάλια, να μάθουμε αν θα υπογράψει ο (πώς τον λέγανε ρε γαμώτο, δε θυμάμαι…) αντιδραστικός αυτός, την επιστολή της υποταγής στην Άνγκελα Κυρίου, την οποία απέστειλε ο ίδιος για να μας σώσει.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Αντώνης δεν είναι λαϊκιστής. Είναι βασικό αυτό που σου λέω σύντροφε Πορτοσαλτόπληκτε. Χρειάστηκε 11,5 δις, υπολόγισε 13 και θα πάρει 18 για να έχει αέρα, για όταν θα σκάσει μύτη η ευλογημένη τρόικα να δει τι έχει μαζέψει στο σακούλι. Από ποιους; Από εσένα ρε τιποτένιε που με κοιτάς περίεργα λες και θα μπορούσε να τα πάρει από κανέναν άλλο. Εσύ δε τα δίνεις τόσο καιρό; Εσύ θα συνεχίσεις, καθόσον το μονδέλο δουλέυει τοιουτοτρόπως ρολόι και γιατί να το χαλάσουμε; Άμα δε σου άρεσε ο Αντώνης, να ψήφιζες τον άλλον (πώς τον λένε, θα σκάσω άμα δε τον θυμηθώ) που σου υποσχότανε ο ψηφολιγούρης ο τυχάρπαστος ότι θα έβρισκε – άμα γινότανε πρωθυπουργός – 18 δις (κοίτα σύμπτωση σύντροφε) από περιστολή σπατάλης του κράτους. Γιατί δεν ψήφιζες εκείνον να δεις τη γλύκα; Ευτυχώς λοιπόν που ψήφισες Αντώνη, να έχουμε έναν ηγέτη σοβαρό και πρωτίστως με συνέπεια λόγων και έργων. Εύγε μας.

Ένα σπουδαίο προσόν του Αντώνη φίλτατε, είναι ότι δεν είναι απλά διορατικός, αλλά και επεμβατικός στο μέλλον το ίδιο σύντροφε. Δεν είναι σαν τον Αρνιακό που σου λέει ότι αύριο το βράδυ, εκεί που κάθεσαι στη βεράντα σου θα ρίξει παπάδες, οπότε εσύ πας και κατεβάζεις την τέντα. Όχι αδελφέ, το έχει εξελίξει το ζήτημα κατά πολύ. Δεν προβλέπει απλά το κλίμα ο Αντώνης, αλλά το διαμορφώνει όπως θέλει εκείνος. Πήγε στο Βερολίνο τις προάλλες και μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε – λέει – το κλίμα! Αλήθεια, όπως στο γράφω. Γύρισε στην Αθήνα και έφερε Βερολινέζο αέρα. Εκεί που καιγόμασταν με καύσωνα βέρο ελληνικό και παραδοσιακό, έφερε γερμανικό αέρα και έριξε τη θερμοκρασία δέκα βαθμούς, από εκείνους του Κελσίου σύντροφε. Εγώ, να πω την αμαρτία μου, κατέβασα τα χειμωνιάτικα χθες βράδυ. Τον φοβήθηκε το μάτι μου αδελφέ. Και πώς να μην τον φοβηθεί το όμμα το ανυποψίαστον, καθόσον πήγε, ζήτησε αέρα να αναπνεύσουμε και ευθύς έπιασε Βαρδάρης και Μαΐστρος και έπεσε η θερμοκρασία μονομιάς; Μπορεί ένας κούκος να μη φέρνει την άνοιξη σύντροφε, όμως ένας Αντώνης αρκεί για να διώξει το καλοκαίρι, νομίζω;

Δε θα σε κουράσω περισσότερο σύντροφε Αντωνοβαρεμένε πλην ακόμα εν ζωή ζαβλακωμένε ψηφοφόρε ταλαίπωρε. Ξέρω ότι έχεις ανακουφιστεί που ο Αντώνης έχει πλέον στα χέρια του «τη δύναμη ενός έθνους» για να αλλάξει την τύχη της χώρας ημών της δύσμοιρης και έχεις την πεποίθηση ότι θα τη βγάλουμε καθαρή. Μπορεί τα μέτρα να είναι επώδυνα, πλην όμως γνωρίζεις ότι είναι αναγκαία και ως εκ τούτου θα κάτσεις να στα πάρουν, όπως πάντα άλλωστε. Το μόνο που δε θέλω να πιστέψω είναι αυτό που – μάλλον εν τη ρύμη του λόγου του - είπε ο Αντώνιος, ότι δηλαδή, τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία, καθόσον σκιάζομαι τεμάχιον, δεδομένου ότι τα μέτρα τα τελευταία στα παίρνουν άπαξ και κατόπιν του μοιραίου, αν με εννοείς σύντροφε.

Καταλήγοντας λοιπόν με την παρόλα ταύτη, θέλω να καταγγείλω μετά βδελυγμίας όλους, όσοι κατηγορούν τον Έλληνα ως πρόβατο που κάνει ΜΠΕΕΕ! Διαφωνώ καθέτως και τους λέγω ότι ο Έλληνας είναι ΒΟΪΔΙ και κάνει ΜΟΥΟΥΟΥ!




grobok   απο capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου