Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ουφ! Ξανασωθήκαμε...

Rate this posting:
Και που λες σύντροφε επανασωσμένε, εσώθης και πάλι και τανάπαλιν και τούμπαλιν και ξαναμανάπαλιν καθόσον παρέμεινες στη ζώνη του ευρώ, όπως σε διαβεβαίωσε χθες βράδυ από του βήματος του Κοινοβουλίου ο Αντουάν ο Μεγαλοπρεπής και Αναδιαπραγματευτής ούτως ειπείν και μια βαλεριάνα στο συνταξιούχο στο βάθος, μιας και όσο και να ψάχνει για λεξοτανίλ, δύσκολα θα το ‘βρει αφού έχουνε ζήτηση εσχάτως τα ρημάδια τα ψυχοφάρμακα. Βέβαια στη τη ζώνη του ευρώ δεσμεύθηκε να μας κρατήσει ο παμμέγιστος πατριώτης Αντώνιος, αλλά με αντάλλαγμα να μας στριμώξει και στη ζώνη του λυκόφωτος ταυτοχρόνως, καθότι είναι συμβατική υποχρέωσις για να πέσει ο δόσις η θεόδοτη. Ουδέν αληθέστερον τούτου.

Πέραν του γεγονότος ότι πρέπει να διαθέτεις κούτρα εξόχως μπουζουκόμορφη δια να εμπιστευθείς τον Αντώνιο τον εσχάτως μνημονιολάτρη και προηγουμένως μνημονιομάχο, δεδομένου ότι από αξιοπιστία κυμαίνεται στα επίπεδα του προκατόχου του και συγκατοίκου του Γεωργίου του Ποδηλάτη και Κωπηλάτη και εσχάτως διδάκτορα στο ΙΕΚ Χάρβαντ, υπάρχουν πλείστα γεγονότα άτινα υποχρεώνουν τα μαλλιά της κεφαλής του καθενός να εγερθούν τόσο από θλίψη και συγκίνηση όσο και από απόγνωση (πρωτίστως). 

Τι μας είπε χθες το σούρουπο, όταν βγαίνουν αυθορμήτως κατά τους ψυχολόγους τα όποια προβλήματα ψυχικής και εσωτερικής ανισορροπίας στην επιφάνεια, ο πρωθυπουργός ο μέγας ψυχοπονιάρης υπερπατριώτης; Είπε, στον Άδωνι που πιστεύεις σύντροφε, ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν, είχαν προσυμφωνηθεί με τους δανειστές από πέρυσι το χειμώνα. Γνωστόν θα μου πεις και με το δίκιο σου σύντροφε Τρεμόπληκτε και οπαδέ του Μανώλη του Καψή χαχόλε παλαμοκρούστη. Όμως, τι σόι δεσμεύσεις ήταν εκείνες οι δεκαοκτώ οι ρουφιάνες που έπαιρνε ο Αντώνιος ο Δεσμευτικός όταν ψάρευε την ψήφο των αφελών συνοδοιπόρων, εφόσον ήτο γνωστό από εξαμήνου ότι τα μέτρα ήταν προτσεκαρισμένα; Ήτανε δεσμεύσεις του αναδιαπραγματευτικού πόλου, ήτοι δεσμεύσεις του κώλου ένα πράγμα που κάνει και τη σωστή τη ρίμα.

Το σημαντικότερον στοιχείον όμως το οποίον προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου (;) σύντροφε ήταν η αποκατάστασις η ηθική του αδικημένου πρώην και ελπίζω τέως πρωθυπουργού, του Γεωργίου του Μνημονιολάγλου, γνωστού και ως παιδιού των λουλουδιών και δη της Μαργαρίτας. Είναι πλέον πασιφανές ότι ο Γιώργος είχε δίκιο και τζάμπα τον κακολογούσαμε άπαντες τόσον καιρό. Το ‘πε και ο Αντώνης χθες και έτσι πρέπει να ‘ναι, ότι δηλαδή όταν χρωστάς κάνεις ότι σου λένε οι δανειστές και άρα καλώς έπραξε κι ο Γιώργος προ τριετίας σχεδόν κι άδικα του τα ‘χωνε τότες ο Αντώνης. Πάνε τα χαριτωμένα λογοπαίγνια τύπου «όπου Γιώργος και χάλασμα» και επιστρέφουμε στο στίχο τον αρχέτυπο τε γνήσιο «όπου Γιώργος και μάλαμα». Τουλάχιστον ο Γιώργος απεκαταστάθη προ θάνατον, όχι σαν τους άλλους τους παρακατιανούς που συνήθως το μαθαίνουν μετά, οπότε και επιβεβαιώνεται η ρήσις του θυμόσοφου λαού, «άμα πεθάνω χέσε με, τα κόλυβά μου φάτα και πάλι ξαναχέσε με και πάλι ξαναφάτα».

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που μου έμεινε από την πραγματικά θυελλώδη συνεδρίαση, είναι η υπέροχη ατάκα του Αδώνιδος του Γεωργιάδου (με το συμπάθειο σύντροφοι) όστις απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον απεκάλεσε υποτιμητικώς «Πασόκο». Δεν ξέρω για σένα σύντροφε καναλοβαρεμένε, αλλά εγώ μόλις το ήκουσα με τα ώτα μου τα ιδικά μου αδελφέ, έκανα ένα ντουζάκι κρύο και βάρεσα και δυο ελληνικούς σκέτους για να τσεκάρω την καλή εγκεφαλική μου (δυσ)λειτουργία τη ρημάδα, καθόσον μέχρι τότες επίστευα ο δύσμοιρος φορολογούμενος ότι ο Άδωνις συγκυβερνούσε με τους πασόκους τους κανονικούς, όσους – τέλος πάντων – έχουνε απομείνει. Λένε ότι τεντώθηκε ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος για να μιλήσει, αλλά συνεκρατήθη (!) ο ηγεμών, καθότι θυμήθηκε τη λίστα τη λεγόμενη και ως Λαγκάρντ και το βούλωσε.

Σ’ αυτό όμως που ελπίζω και προσδοκώ ανάσταση νεκρών, είναι το έτερο μέγα θέμα των υπαλλήλων του θεαρέστου κοινοβουλίου της Ελλάδος και τα μυαλά στο μπλέντερ. Επιχείρησε λέει ο Στουρνάρας ο νεόκοπος πολιτικός άρχων του υπουργείου των οικονομικών να εξισώσει τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής με εκείνους των λοιπών παρακατιανών δημοσίων υπαλλήλων και δε συμμαζεύεται, αλλά τελικώς ανεγκάσθη εκ των συνθηκών να το πάρει πίσω ο δύσμοιρος, καθόσον διαφορετικά θα παρέλυε το κοινοβούλιο εκ πρωτοφανούς στα χρονικά απεργίας εντός του ναού της δημοκρατίας (sic). Συνέπεια της αυτής απεργιακής κινητοποίησης θα ήτο η αδυναμία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και τι κακό που θα μας έβρισκε. Αυτό διέρρευσε στα μέσα τα μαζικής παραπλάνησης σύντροφε και ενεμφανίσθη ως η πραγματικότης η μόνη και αδιαμφισβήτητη, αλλά – πίστεψέ με σύνρτοφε τηλεβομβαριδσμένε – η αλήθεια απέχει παρασάγγας από τα διαφαινόμενα. Έχω πηγές τις οποίες δε μπορώ να αποκαλύψω, αλλά παρακολούθησε την αλληλουχία των γεγονότων και κρίνε όσο αντικειμενικά μπορείς.

Άμα τη ανακοινώσει του επικείμενου μέτρου περί ίσης αντιμετώπισης του μισθού του υπαλλήλου της βουλής με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, αρχίσανε να βαράνε όλα τα κινητά των βουλευτών στην αίθουσα. Βαράει πρώτο του Πολύδωρα: «Μπαμπά, μπαμπά, μου κόβουν το μισθό τα παλιολαμόγια οι τροϊκανοί και οι μνημονιολάγνοι προδότες!» Έξαλλος ο Βύρωνας, το λέει παραδίπλα στο Νεράντζη που είχε βάλει μέσα κάτι πρωτοξάδερφα και μια κουνιάδα του που ήξερε να λέει και τον καφέ και προτιμήθηκε από μια άλλη που έπαιζε καλή μπιρίμπα αλλά από φλυτζάνι δε σκάμπαζε γρι. «Δεχόμεθα ασύμμετρη απειλή ανέκραξε ο Βύρων!» και συνετάχθη σύμπασα η κοινοβολευτική ομάδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
«Θείο, με κόβουν τα μισθά μου και έχω βάλει δόσεις για το καινούριο το εξοχικό στα Μουδανιά» φώναζε μια σπαραχτική φωνή στο κινητό του Ορφανού κι αυτός παρηγουρούσε συμπονετικά. «Μη σε νοιάζει, δεν είσαστε ίσια κι όμοια με τους άλλους εσείς…». Μην τα πολυλογώ, η εξέγερσις ξεκίνησε μέσα από την αίθουσα του Κοινοβουλίου και ουχί εκτός αυτής, όπως τεχνιέντως επιχείρησε να επικρατήσει ως γενική εικόνα. Τα είδε ο Στουρνάρας και πήρε πρέφα ευθύς ότι δεν παίζει περίπτωσις να περάσει τοιούτο νομοσχέδιο και το έλαβε όπισθεν, κοινώς το πήρε πίσω.

Το μόνο που με στενοχώρησε εξ αφορμής της χθεσινής συνεδρίασης είναι η αποχώρησις εκ του κινήματος του θεαρέστου του Μίμη του Ανδρουλάκη. Μέγας πολιτικός ανήρ, με ματιά διαπεραστική και μουστάκι παχύ, σαν τα λόγια του. Αποχώρησε από το κίνημα, αφού πρώτα ψήφισε ΝΑΙ. Παράνοια κανονική. Οι άλλοι αποχωρούν επειδή διαφωνούν, ο Μίμης επειδή συμφώνησε. Δεν ξέρω αν κατάγεται από τα Ζωνιανά, αλλά δια την παραγωγή την τοπική προφανέστατα έχει άποψη. Δηλώνει μάλιστα ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, αλλά φρονώ ότι έχει να κάνει με τη θέση της ΔΗΜΑΡ περί υπερψήφισης, καθόσον αν είχε υποψία ότι ενδέχεται και να κριθεί η υπερψήφιση από το δικό του το κουκί, θα έριχνε και δύο για σιγουριά…

Εν ολίγοις αδελφέ εν Χριστώ καναλοβαρεμένε, αν καταφέρουνε και μας σώσουν ετούτοι οι τυχάρπαστοι, εγώ θα πληρώσω για να παρακολουθήσω διάλεξη με εισηγητή το Γιώργο. Αλήθεια το λέω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου