Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Noέμβρης

Rate this posting:
«Το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου είναι απίθανο να δώσει μια λύση στο χρέος της Ελλάδας και στις άμεσες χρηματοδοτικές της ανάγκες, αν και κάποιο είδος απάντησης αναμένεται να συμφωνηθεί μέσα στο μήνα, σημειώνει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους με άμεση γνώση του θέματος. 
«Για την πληρωμή της δόσης στην Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει πρώτα να έχει πειστεί ότι η Ευρώπη έχει βρει ένα τρόπο να κόψει το χρέος της χώρας σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Ο πρώτος αξιωματούχος σημείωσε ότι η έγκριση της δόσης και η απόφαση για το πώς θα μειωθεί το χρέος δεν μπορούν να γίνουν ξεχωριστά. "Δεν θα υπάρξει απόφαση για τη δόση προς την Ελλάδα χωρίς παγκόσμια συμφωνία με όλες τις προϋποθέσεις να πληρούνται", δήλωσε. Αυτές οι προϋποθέσεις περιλαμβάνουν την έγκριση του πακέτου λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μια λύση θα πρέπει, ωστόσο, να βρεθεί μέσα στο Νοέμβριο, δήλωσε ο αξιωματούχος». 

-Μα γιατί τόση βιασύνη, κύριε αξιωματούχε μου ; -Κάθεσαι τώρα κι ακούς τον Σαμαρά, που λέει ότι τα λεφτά φτάνουν μέχρι τον Νοέμβρη ; Ή μάλλον, πες καλύτερα «έφθαναν μέχρι το Νοέμβρη», διότι αυτή τη δήλωση την είχε κάνει ο Σαμαράς τον Οχτώβρη και ο Νοέμβρης είναι ήδη εδώ, άσχετα που δεν έχει πέσει η θερμοκρασία, να νοιώσουμε χειμώνα στο πετσί μας.

Παρεμπιπτόντως και α προπό -που λένε- κάτι γνωστοί μου κυνηγοί με πληροφορούν ότι δεν περνάει μήτε πουλί πάνω απ’ τα καρτέρια, ανά την Ελλάδα. Όπερ και σημαίνει ότι θα έχουμε ήπιο χειμώνα, όπερ και σημαίνει δύο πράγματα : Πρώτον, οικονομία στο πετρέλαιο. Δεύτερον, ότι οι κυνηγοί θα γυρίσουνε άπρακτοι από τις εκδρομές τους. Τζάμπα τα λεφτά για την άδεια, τζάμπα οι βενζίνες, τζάμπα τα εφόδια, εις μάτην όλα. Καλά να πάθουν. Να βρουν άλλο χόμπυ, από το να κυνηγάνε αποδημητικά πουλιά. Ας κυνηγάνε αποδημητικούς Πακιστανούς, που δεν χρειάζεται μήτε άδεια, μήτε βενζίνες, μήτε εφόδια, μήτε σκυλιά. Μόνο καλό καρτέρι χρειάζεται. Καρτέρι και βαρύ χέρι.

Αλλά λέγαμε προηγουμένως για τις δηλώσεις του ευνούχου –επ,. συγγνώμη, αξιωματούχου ήθελα να πω-, ο οποίος λέει ότι καθόλου δεν βιάζεται να δώσει τα λεφτά για τη δόση και θα πάει με το ραχάτι του, ενώ από την άλλη ο Αντώνης βιάζεται, διότι τα λεφτά θα τελείωναν το Νοέμβρη και ο Νοέμβρης είναι εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι τα λεφτά σε τρείς βδομάδες θα έχουν τελειώσει και εμείς αντίο ζωή-καλημέρα δραχμή. Μόνον δύο τρόποι υπάρχουν να μην συμβεί αυτό το πράγμα το φοβερό, με τη δραχμή εννοώ. Ο ένας τρόπος είναι να μας δώσουν τα λεφτά οι δανειστές, μέσα στο Νοέμβρη, έστω και την τελευταία ημέρα του Νοέμβρη.

Ο άλλος τρόπος είναι να παραταθεί ο Νοέμβρης, επ’ αόριστον, μέχρι να φιλοτιμηθούν να μας δώσουν τα λεφτά. Έχει συμβεί όντως αυτό το πράγμα, δηλαδή να μην κυλάει καθόλου ο χρόνος, το έχω δει στο σινεμά, στη «Μερα της Μαρμότας» και είναι πραγματικά εφιαλτικό. Χειρότερο κι από το σενάριο της δραχμής. Επείγει λοιπόν, να βρούν οι επιστήμονές μας έναν τρόπο να μην τελειώσει ο Νοέμβρης εάν προηγουμένως δεν μας δώσουν τα λεφτά οι δανειστές. Όπως οι Αμερικάνοι παρεμβαίνουν στο κλίμα, έτσι κι εμείς να παρέμβουμε στο Νοέμβρη, ίσαμε να τον κάνουμε λάστιχο.

–Δεν δίνετε τα λεφτά ; -Νοέμβρης. Και ξανά σε λίγες βδομάδες : -Βρε, θα τα δώσετε τα λεφτά ; -Όχι ε ; -Ε, ξανά Νοέμβρης. Πάρτε Νοέμβρη να ‘χετε, βρωμιάρηδες ευρωπαίοι,. Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει, Νοέμβρης. Θα γυρνάτε το ημερολόγιο, κι όλο Νοέμβρη θα γράφει. 31 Νοεμβρίου, 32 Νοεμβρίου, 332 Νοεμβρίου και πάει λέγοντας. Θα φάτε στη μάπα τόσο Νοέμβρη, που θα ακούτε για Δεκέμβρη και θα σας πιάνουν τα κλάματα. -Χριστούγεννα περιμένατε ; -Δεν έχει Χριστούγεννα φέτος, εάν δεν φέρετε τα λεφτά. Νοέμβρης, πάντα Νοέμβρης, σκέτος Νοέμβρης και τίποτ’ άλλο. –Σάντα Κλάους περιμένατε ; -Σάντα Κλάους, τέλος, μέχρι να μας πληρώσετε. Ελαφάκια και ελατάκια και κουδουνάκια περιμένατε ; -Τα λεφτά πρώτα. Δώστε τα λεφτά εάν θέλετε ν’ ακούσετε κάλαντα. Ειδάλλως, ξέρετε τι σας περιμένει. Πολύ σωστά : -Νοέμβρης.


http://forum.marketzone.gr/default.aspx?g=posts&t=239

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου