Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τα καλά και τα κακά γιαούρτια

Rate this posting:

Κάθομαι που λες σύντροφε αδημονούντα δια την έκβασιν του Eurogroup No3 (της τελευταίας της εβδομάδας) στο εθνοσωτήριον αυτόν σήκουελ και τα μυαλά στο μύλο του καφέ, να παρακολουθήσω τις «ειδήσεις» στην ΥΕΝΕΔ κατά τις 7 το βράδυ, καθόσον εσχάτως έχω προτιμήσει το δελτίο του Νίκου του Ευαγγελάτου για να καναλοβαρέσω το εγκεφαλικό μου κύτταρο το ρημάδι. Αφού λοιπόν πέσανε οι πρώτες οι «ειδήσεις» οι προτηγανισμένες τύπου «στον αέρα η δόση για την Ελλάδα», «σκληρή διαπραγμάτευση για να ληφθεί εγκαίρως η ένεση ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας» και «έντονη κόντρα Μέρκελ – Λαγκάρντ για την ελληνική λύση» η συζήτηση του εξαιρετικού – ομολογουμένως – πάνελ του δελτίου ήλθε σε θέμα μέγα και καυτό σύντροφε. Στους κουρεμένους μικροομολογιούχους.

Είχανε λέει συνάντηση οι μοκροομολογιούχοι με τον Κεφαλογιάννη το Μανώλη, όστις δεν τους ήκουσε περισσότερον του ενός λεπτού (σιγής) και ως εκ τούτου δεν τους έδωσε τα λεφτά τους πίσω, καθόσον δεν κρατούσε ψιλά μαζί του ο ξεχασιάρης ο πολιτικός. Πού πας ρε Johnny Head χωρίς το πορτοφόλι σου; Νευριάσανε που λες οι αδικημένοι και μπούκαραν με άγριες διαθέσεις στο ναό της (Νέας) δημοκρατίας, στα νεότευκτα γραφεία δηλαδή της ΝΔ και πλακώσανε τους καδροκρεμασμένους αρχηγούς του κόμματος στα γιαούρτια. Χωρίς διακρίσεις σύντροφε. Και αγελαδινά ρίξανε και πρόβεια και επιδόρπια φρούτων και με 0% λιπαρά. Δεν τη γλίτωσε κανείς (κεσές). Όλοι πέσανε, υπέρ Alpha Bank (πρώην πίστεως) και πατρίδος.

Και κει που περιμένω το πάνελ (το γνωστό και μη εξαιρετέο σύντροφε) να εξέλθει εκ του ιματισμού αυτού, ήτοι και να βγει από τα ρούχα του, λόγω της κατάπτυστης συμπεριφοράς ταύτης του όχλου που αμαυρώνει τη διεθνή εικόνα της χώρας την κρίσιμη αυτή στιγμή για τον τόπο τον πολυπαθή τε δύσμοιρο, παθαίνω ένα κοκομπλόκο ζόρικο (το ομολογώ). Με πρωτεργάτη το Νικόλαο τον Ευαγγελάτο αλλά και με ταύτιση απόλυτη επί της αυτής τοποθετήσεως του τηλε-εισαγγελέα των ετέρων πανελιστών (ονόματα δε λέμε σύντροφε), τα γιαούρτια που έπεσαν μαζί με κάτι ψιλές και λοιπούς προπηλακισμούς, χαρακτηρίσθηκαν ως «απόλυτα δικαιολογημένα» και οι ρίπτες αυτών ως «άνθρωποι που έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια της υπομονής τους» καθότι είναι οι αδικημένοι της ιστορίας που τιτλοφορείται στις αίθουσες των κινηματογράφων τελευταία ως «ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ».

Πάω που λες σύντροφε, κάνω ένα ντουζάκι μπούζι, κι ας είναι Νοέμβρης μήνας και όσο να ‘ναι ένα ταράκουλο το παθαίνεις άμα ο ζεστός ο ρουμπινές είναι κλειστός και περιμένω να επανέλθω στην προτέρα κατάστασιν την εγκεφαλικήν, μα εις μάτην. Ουδεμία βελτίωσις. Δε φταίω εγώ, είπα μέσα μου, μάλλον στην ΥΕΝΕΔ τα τσούζουνε και μην νιώθεις όλες τις ενοχές μαζεμένες, το είπε κι ο ψυχαναλυτής σου τις προάλλες. Μπορεί να κάνει λάθος κι ο πανελίστας του Ευαγγελάτου, δεν είναι απαραίτητο να έχεις εσύ πάντα το λάθος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ασφαλείς και διασταυρωμένες, άνθρωποι είναι κι αυτοί. Παίρνω κουράγιο λοιπόν σύντροφε και συλλογιέμαι:

Γιατί δικαιούται να πετάει γιαούρτια ο κουρεμένος μικροομολογιούχος, όστις ετοποθέτησε το θεάρεστον εφάπαξ στο παρομοίως θεάρεστον ομόλογον του ελληνικού δημοσίου και δε δικαιούται δια την ίδια μορφή διαμαρτυρίας και ο έτερος αδικημένος, όστις δε θα προλάβει να λάβει καν το εφάπαξ το δικό του;

Γιατί είναι καλός ο κεσές που πετά ο κουρεμένος μικροομολογιούχος, όστις εναπόθεσε τας αποταμιεύσεις του εκ του μισθού του στο εθνικόν ομόλογον τούτο και είναι κακός εκείνος που πετά ο άνεργος και άνευ μισθού μπριζολολάγνος ευρωλιγούρης;

Γιατί είναι κατανοητό και εύλογο το γιαούρτωμα στο οποίον επιδόθηκε ο κουρεμένος μικροομολογιούχος και ακατανόητο και παράλογο το αντίστοιχο γιαούρτωμα στο οποίον επιδίδεται ο ασφαλισμένος των παρομοίως κουρεμένων ασφαλιστικών ταμείων;

Η απάντησις είναι απλή σύντροφοι μπαϊλντισμένοι τε καναλοβαρεμένοι χαχόλοι παλαμοκρούστες και πάλαι ποτέ οπαδοί του Μανώλη του Καψή και του Μπάμπη του Παπαδημητρίου: Όλοι οι κεσέδες είναι καλοί. Δεν υπάρχουν κακά και καλά γιαούρτια. Όλα είναι καλά, αρκεί να βρουν το στόχο τους. Κι αν κανένας Ευαγγελάτος ή πανελίστας του αυτού ευγενούς πανέλεος διατείνεται περί του αντιθέτου, να ενθυμείστε, ότι εφόσον η ρίψις του γιαουρτιού καθαγιάσθηκε στην περίπτωσιν των μικροομολογιούχων, καθαγιάσθηκε παντιοτρόπως κι αν ριφθεί.

Ρίξτε γιαούρτια και με τη βούλα της ΥΕΝΕΔ και των λοιπών μνημονιακών δυνάμεων. Δεν τρέχει κάστανο σύντροφοι.

grobok


http://forum.marketzone.gr/default.aspx?g=posts&m=19249#post19249

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου